Dyrk din egen koriander

FORKULTIVERING: MARS
UTPLANTING: MINIMUM 6 PLUSSGRADER

Urten er både elsket og hatet verden over. Men ingen kan nekte for at den har en kraftig smak i maten. Koriander dyrkes lett av frø og trives i næringsrik og fuktig jord. Selv om den kan vokse på solfylte steder, er det risiko for at planten utvikler blomsterstilker istedenfor blader. Derfor er det lurt å plassere koriander skyggefullt, faktisk.

Forkultivering

Korianderfrø er store og runde. Derfor er de lette å håndtere ved såing. De spirer også veldig fort: etter en ukes tid. Plant i små potter såjord på ca. 1 cm dybde, sleng oppi 8-10 frø i en potte som har 15 cm diameter. Hold jorda fuktig hver dag frem til spiring, bruk gjerne en sprayflaske og sprøyt på lunket vann daglig. Du holder jorda lett fuktig ved å strø på litt vermiculite.

Forkultivere rundt mars og plant dem ut etter ca. 3-4 uker. Avhengig av været, men det bør være minst 6 grader utendørs om du har sådd koriander innendørs som skal plantes ut.

TIPS!

Gjenta såingen med 3 ukers mellomrom gjennom hele sesongen for at du skal ha tilgang på koriander hele tiden. Koriander har som regel levetid på 1 måned før den går i blomstring (ferdig).
Direkteså utendørs

Visste du at koriander faktisk talt kan sås rett ut på våren. Strø frøene utover en kasse eller balje med jord som står under åpen himmel. Frøene spirer når de føler det er varmt nok i været – og før du vet ordet av det har du deilig koriander i massevis!

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Et lite, men nyttig urtekart:
BasilikumBruk bladene i salater, kjøtt, pizzaEttårig
SitronmelisseBruk bladene i drikke, desserter, fiskFlerårig
PersilleBladene brukes til fisk og kjøttmiddagerToårig
TimianAromatisk smakFlerårig
RosmarinBrukes i kjøtt som lam og grillFlerårig
KorianderElsket og hatet på smak. Brukes i matEttårig
DillFrisk smak som passer til det mesteEttårig
EstragonGod til sauser, egg, fisk og fuglFlerårig
SalviePasser til kjøtt, poteter og pasta. Kraftig luktFlerårig
OreganoDitt eget pasta og pizzakrydderFlerårig
Høsting

Klipp av litt og litt blader hele tiden. Koriander har kort levetid og plutselig blomstrer dem. Da er det greit å så nye frø.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: