Microgreens er i vinden

Ikke alle har en hage med mulighet å dyrke mat utendørs. Bor du i en leilighet med begrenset plass eller et sted hvor vinteren er lang – da er microgreens løsningen. Det er sunt, enkelt og de vokser utrolig fort. I tillegg kan du glede deg over ferske spirer året rundt.

Hva er microgreens/spirer?

Det er frø som akkurat har spirt en liten stund. Disse er som regel fulle av vitaminer, mineraler og proteiner. De er perfekte som dekorasjon på maten og smaker helt nydelig rett fra potta.

Sånn gjør du:

Du trenger ikke jord! Spirer kan dyrkes enkelt i en spireboks/spirekrukke. Disse er spesielt produsert for microgreens. Eventuelt kan du bruke en tom drueboks, melkekartong eller isboks med mange små hull i bunn.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Før du begynner bør du skylle frøene nøye. Legg så frøene først i et glass og la det stå 12 timer. Etter et døgn heller du av vannet, legger frøene i ønsket beholder og skyller frøene igjen. Plasseres ikke i direkte sollys da dette kan føre til mugg. Sett dem på kjøkkenbenken skygget for sollys. Normal romtemperatur er fint.

  • Skyll spirene to-tre ganger daglig. Etter en liten uke er spirene klare til å spises.
Gode frø å bruke til microgreens
  • Mungbønner, solsikkefrø, broccolis, reddik, karse, salat, spinat, grønnkål og erter.

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

En tanke om “Microgreens er i vinden

  1. Bra artikkel om en trend som jeg tror vil øke her i landet også fremover.
    Det er stort sett de store frøene som trenger å bløtlegges, for eksempel ert og solsikke.
    Små frø som brokkoli, reddik, kål og liknende kan sås uten bløtlegging.

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: