Luftløk – den hardføre superløken

Har du noen gang hørt om luftløk? Det var visst en populær plante en gang i tiden. Den er igjen blitt populær fordi den er både spiselig og vakker. Alle hager bør ha luftløk!

Planten har mange forskjellige navn i Norge. Noen av dem er etasjeløk, egyptisk løk og toppløk. Grønnsaken kom opprinnelig fra Canada og ble importert til Europa en gang i tiden. Her i Norge har vi hatt den i vel 100 år.

Hva er fordelen med luftløk?

Den er utrolig hardfør og tåler å dyrkes overalt i hele vårt langstrakte land. Uansett hvor mye røff behandling den får, så vokser den villig opp igjen år etter år. Den er med andre ord flerårig. Det er også en av de første nyttevekster som spirer på våren og er en tydelig indikator på at vinteren er over!

Har du lyst på luftløk? Jeg har dette i min nettbutikk på høsten. Vær rask, de fyker unna hvert år!

Slik formerer du planten:

Ta noen av toppløkene og press dem ned i jorda. Voilà !

Plantens bruksområde
Planten får alt etter voksested grønne stengler fra 20-100cm i høyden. På toppen av disse danner det seg en gruppe på mange små løk. Og rota til planten er…. løk.

Du kan bruke absolutt hele planten i matlaging. Du bruker de grønne stenglene som vårløk/purre. Perfekt på pizza, i gryta eller eggerøra. Utover sommeren kan du høste de små løkene som dannes på toppen. Disse er helt unike og er en helt fantastisk smakstilsetning i maten. Skrelles og brukes som all annen løk.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Bla i bildene for å se fra tidlig vår til høst:

Husk! Ikke spis opp alt, noen må du sette i jorda til høsten igjen slik du får nye og flere luftløk planter.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: