Årets første poteter

Idag fant jeg gull. Årets første poteter ble høstet til dagens middag. Helt fantastisk gøy og rekordtidlig. Ifjor fikk jeg de første potetene 23.juni.2019. I år er datoen 4 dager før!

Ifjor var det Asterix poteter som var først klar, i år var det Arielle. Det å dyrke poteter er enkelt, morro og samtidig spennende.

Hvordan dyrke poteter?

Kjøp noen sertifiserte «settepoteter» på hagesenter på våren. De ulike sortene er mange og det er bare å velge din favoritt.

Sett potetene i jorden i mars/april måned (pass på å unngå frostnetter), vanne med gjevne mellomrom, luke ugress og vent ca. 110 dager – da er de høsteklare!

Tips1: Husk å hyppe potetene, altså fyll på jord rundt stammen på planten for å unngå at potetene blir utsatt for sollys. Da kan de bli grønne.

Visste du at 1 stk settepotet blir til ca. 10-15 nye poteter? Her snakker man valuta!

Enkelt? Jepp!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: