BLOGG:Utplanting av gresskar/squash

Har du forkultivert/sådd gresskar eller squash inne på forhånd og nå har planter som er såpass store at de vil ut? Lytt til plantenes ønsker!

Nå er det såpass varmt ute på både dagtid og natt slik at disse plantene enkelt kan overleve ute. Sørg allikevel for å finne et litt lunt sted sikret for de verste vindkastene. Man kan aldri stole helt på været i Norge, plutselig kan det kommer noen uværsdager iløpet av sommeren.

Finn et sted i hagen med masse jord og god plass. Bland sammen jord, gressklipp, kompost og gjødsel. Jeg bruker hønsegjødsel. Eventuelt plant i en stor bøtte/potte på terrassen.

De første dagene pleier jeg ha runde gjennomsiktige lokk over kun for å gi dem litt ekstra ly og varme. Disse er gjenbrukbare fra matbutikken som de brukte over løsvekt nøtter. Det går også an å bruke gjennomsiktig plastboks fra f.eks ikea? Men de klarer seg utmerket uten også!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: