Hjemmedyrket TE

Hva i denne verden er vel bedre enn fersk økologisk mynte TE fra egen hage. Det finnes mange ulike sorter av mynte som du kan ha i hagen. Nesten alle sorter er stauder som kommer år etter år. Plantene blir større og sprer seg – sørg derfor å gjerne ha dem i en pallekarm eller balje.

Sort: Eplemynte

Lar du dem vokse fritt i et bed tar den etter noen år over hele bedet. Mynte er en fantastisk urt som jeg virkelig elsker å ha i hagen og aktivt dyrker for å få mest mulig av. Man kan for eksempel tørke og sette dem på sylteglass. Eller så kan man bruke helt ferske mynteblader i kokende varmt vann. En fantastisk god te!

Mynte TE er avslappende for kropp og sjel. Noe jeg drikker på kvelden for å roe ned kroppen før leggetid. Noen liker også å bruke blader i den populære drinken Mojito.

Sort: Grønn mynte
Sort: Peppermynte/svart mynte

Mynte kan sås fra frø eller bli kjøpt som små planter/stiklinger på hagesenter. Jeg selger stiklinger som kan sendes i post. Spiselighage nettbutikk har mynte tilgjengelig HER.

Har du et kjøkkenvindu kan du henge opp noen mynteblader til tørk der. God frisk lukt i hus!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: