TEMA: GJØDSEL

På denne siden finner du alle mine artikler som omhandler gjødsel. Plantene i kjøkkenhagen trenger alle næring for at de skal kunne vokse og bli store! 

Hvordan gjødsle og skape best mulig voksested for plantene

Mange som starter med kjøkkenhage eller selvdyrking av mat i hagen er litt usikker på hvordan gå frem når det kommer til gjødsel, voksested for plantene og vekstskifte. Men først må du vite hva gjødsel egentlig er: Gjødsel er et begrep på ting man skal tilføre jorda av næringsstoffer som plantene trenger for å vokse,Fortsett å lese “Hvordan gjødsle og skape best mulig voksested for plantene”

Hva er favoritt gjødselet mitt?

Først og fremst må jeg påpeke at det finnes to ulike typer kategorier gjødsel. Hva er best og mest bærekraftig? Kunstig gjødsel Naturlig næring For å svare på mitt eget spørsmål ovenfor: Naturlig gjødsel/næring er mest bærekraftig når man kun har en personlig kjøkkenhage. Mens kunstgjødsel fungerer best industrielt landbruk. Framstilling av kunstgjødsel krever storeFortsett å lese “Hva er favoritt gjødselet mitt?”

Gjødsel-kartet!

Hei dere! Nå har jeg laget et sykt enkelt kart over ulike typer grønnsaker og mengden med gjødsel de skal ha. Noen skal ha mye, mens andre krever nesten ingenting! Bli en mester på å gjødsle din kjøkkenhage:

Epsomsalt gir plantene “superkrefter”

Epsomsalt er tillatt i økologisk dyrking og er et viktig mineral for plantene. I motsetning til andre næringer kan man ikke overdosere med epsomsalt. Du kan bruke saltet til alle typer vekster: men spesielt chili, paprika og tomater er ekstra glad i dette. Epsomsalt er ikke i seg selv gjødsel til planten, men hjelper planterFortsett å lese “Epsomsalt gir plantene “superkrefter””

Tang og tare i kjøkkenhagen

Visste du at tang og tare inneholder utrolig mange næringsstoffer som plantene i kjøkkenhagen trenger? Det er rett og slett en super jordforbedrer og strukturen blir fabelaktig. Tang kan brukes på alle planter. De aller fleste planer tåler litt salt, så derfor er det ikke nødvendig å skylle det først. Legg rett oppå jordoverflaten. EtFortsett å lese “Tang og tare i kjøkkenhagen”

EBB: 10 metoder for gratis gjødsel!

EBB – Enkelt Billig Bærekraftig” er et prinsipp som jeg har lansert i forbindelse med min målsetning å påvirke flest mulig til å dyrke sin egen mat. Fordi det trenger ikke være så komplisert og dyrt med en kjøkkenhage – og samarbeider man med naturen er det også bra for miljøet. Visste du at rundtFortsett å lese “EBB: 10 metoder for gratis gjødsel!”

Bruk kaffegrut som gjødsel!

Vet du hva jeg gjør på jobb? Samler på kaffegruten. Alle kollegaene rundt meg bare rister på hodet…. men det de ikke vet er at jeg faktisk samler på gratis gjødsel til hagen. Til alle dere kaffetørste: Aldri mer skal nydelig organisk gjødsel (kaffegrut) kastes i søppel! Selv om kaffegrut er et velkjent gjødsel iFortsett å lese “Bruk kaffegrut som gjødsel!”

3 grunner til å bruke eggeskall i kjøkkenhagen

Tomme eggeskall anbefales å skylles godt med kaldt rennende vann. Sørg for at den er fri for eggrester. Tørk eggeskallene før du bruker dem i hagen. Av erfaring er det ikke lurt å kaste eggeskall i kjøkkenhagen uten å skylle dem, da kommer rottene! Når eggeskallene er helt tørre kan du knuse dem til mindreFortsett å lese “3 grunner til å bruke eggeskall i kjøkkenhagen”

%d bloggere liker dette: