Oppskrifter

Det å dyrke sin egen mat er en drøm for mange – og lage mat av det du selv har dyrket er jo enda bedre! Her på denne siden finner du noen oppskrifter på enkle hverdags retter jeg virkelig vil anbefale.

RABARBRAPAI

Dette er noe av det aller beste jeg vet! Hente fersk rabarbra i hagen og steke i ovnen med smuldredeig oppå. Det smaker skikkelig sommer – og serveres med vaniljeis.

BROKKOLI GRATENG

Dette er noe av det aller beste jeg vet! Ovnsbakte grønnsaker rett fra hagen. Det er liksom så enkelt og greit i hverdagen. Perfekt og rimelig.

SQUASH LASAGNE

Visste du at pastaplatene i lasagne kan byttes ut med squash? Retten kan nytes i hverdager som helg. Middagen er i tillegg både sunn, glutenfri og lavkarbo. Det beste med denne oppskriften er at dette er knallgodt!

SQUASH PIZZA

Dette er noe av det aller beste jeg vet! Ovnsbakte grønnsaker rett fra hagen. Det er liksom så enkelt og greit i hverdagen. Perfekt og rimelig.

RABARBRAKOMPOTT

Takk til naturen. Vi er så heldige at planten rabarbra trives så godt her i landet. De fleste norske hager har denne fantastiske nytteveksten i sine hager. Kan spises rå og dyppes i sukker – nam! 

RAMSLØKSPESTO

Hvert år på våren går jeg ut i hagen og plukker friske grønne ramsløksblader. Med disse lager jeg hjemmelaget deilig pesto. Det er kjempe enkelt å lage og perfekt til hverdagsmiddagen.

SYLTA RØDBETER

Syltede rødbeter er en klassiker ved siden av middagen. Spesielt godt ved høst og julemåltidet. Da er det ekstra kjekt å servere hjemmelagede rødbeter. Har du dyrket de frem selv er det i tillegg kortreist mat.

SYLTA GRESSKAR

Det er en luksus å ha holdbar gresskar i mange år. I tillegg er det utrolig godt ved siden av middagen. En ukjent delikatesse som virkelig bør få den oppmerksomheten den trenger. Det er også enklere enn du tror å sylte!

RAMSLØK SALT

Hver vår titter det opp grønne og vakre blader opp fra intet. Lukten av hvitløk brer seg om i bedet, det er da man skjønner at ramsløken har komt! Finn kurven og sank inn blader! Hva med å imponere gjestene med hjemmelaget ramsløkssalt?

Flere oppskrifter kommer

Det er en luksus å ha gode oppskrifter på lur og vite hvordan man kan sylte, tørke og oppbevare maten man dyrker i hagen.

%d bloggere liker dette: