Oppskrift: Pesto av gulrotblader / gulrotgress

1 minutt

Å lage pesto av bladene til gulrøtter er en flott måte å redusere matsvinn og utnytte hele grønnsaken. Her er en enkel oppskrift på gulrotbladpesto:

Ingredienser:

 • Bladene fra 1 bunt med gulrøtter
 • 1/2 kopp nøtter (f.eks. valnøtter, mandler eller pinjekjerner)
 • 2 hvitløksfedd
 • 1/2 kopp revet parmesanost
 • Saften fra 1/2 sitron
 • 1/2 kopp olivenolje
 • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

 1. Vask gulrotbladene grundig og tørk dem forsiktig med et kjøkkenhåndkle.
 2. Rist nøttene i en tørr stekepanne over middels varme i noen minutter, til de blir lett brunet og duftende. Pass på at de ikke blir brent. La dem avkjøles.
 3. Ha gulrotbladene, nøttene, hvitløk, parmesanost og sitronsaft i en blender eller foodprosessor. Kjør blandingen til det blir grovhakket.
 4. Tilsett olivenolje gradvis mens du fortsetter å blende, til pestoen får ønsket konsistens. Du kan tilsette mer olje hvis du ønsker en tynnere pesto.
 5. Smak til med salt og pepper, og juster mengden etter preferanse.
 6. Hell pestoen over i et lufttett glass eller beholder, og oppbevar den i kjøleskapet. Den vil holde seg i opptil en uke.

Gulrotbladpesto kan brukes som en smakfull saus til pasta, som en dip til grønnsaker eller som en smørbart på brødskiver. Prøv deg frem og nyt denne unike og bærekraftige pestoen!

Ett kommentar til “Oppskrift: Pesto av gulrotblader / gulrotgress”

 1. Reidun Myskja avatar
  Reidun Myskja

  Hei. Takk for flott oppskrift. Kan man bruke frossen gullerotblader. Om høsten blir det masse blader ved innhøsting. kan man legge de bare tørr i plastposer og ta de senere opp til bruk. Blir det kortere holdbarhet. Beste hilsen Reidun

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: