Hold kålsommerfuglen vekk med tagetes planter!

1 minutt
Foto av NORSØK – Norsk senter for økologisk landbruk

Kan tagetes holde kålsommerfuglen borte?

Ja, det er en kjent metode for å holde kålsommerfugl borte ved hjelp av tagetes. Tagetes, også kjent som “afrikansk ringblomst”, avgir en lukt som kålsommerfugler ikke liker, og kan derfor brukes som en naturlig avskrekkende middel mot dem.

Kålsommerfugl er et vanlig skadedyr som angriper kålplanter og kan forårsake betydelig skade på avlingen. Som nevnt tidligere, kan tagetes brukes som en naturlig avskrekkende middel mot kålsommerfugl og andre insekter. Tagetes avgir en sterk lukt som skadedyr ikke liker, og kan derfor bidra til å beskytte kålplantene dine. Hvis du planter tagetes i nærheten av kålplantene dine, kan det bidra til å holde kålsommerfuglene unna.

Du kan også lage en spray ved å koke tagetesblomster i vann og deretter sprøyte det på plantene dine for å gi dem ekstra beskyttelse. Tagetes er en naturlig og miljøvennlig måte å bekjempe kålsommerfugl og andre skadedyr på, og kan også bidra til å tiltrekke seg pollinatorer til hagen din.

Mye av denne informasjonen er hentet og delt med tillatelse av NORSØK – Norsk senter for økologisk landbruk

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: