Stikling: Agurk

Lettvint og like enkelt som med tomater – nesten! Man føler seg litt som en liten magiker, siden man kan “trylle” frem nye planter!

Slik gjør du:

Midt mellom hovedstammen og bladene skyter planten opp små sideskudd. Du ser dem tydelig på en stor agurkplante. Disse klipper du av når de er rundt 15 cm i størrelse. Fjern nesten alle blader utenom de på toppen av skuddet.

Sett agurkstilkene i et glass vann. Du kan sette flere stilker sammen i glasset. Plasser glasset i vinduskarmen. Etter et par uker har de fått røtter på stilken, og da er de klar til å plantes i jord. Nye planter, gjort enkelt!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: