Spennende prosjekt: Urban folkehøgskole

Stavanger Urban Folkehøyskole (StUF) er et helt nytt og unikt studietilbud: Nordens første urbane folkehøyskole – med det grønne skiftet som læreplan og byen som klasserom. StUF starter opp 22. august 2022 for 140 studenter (18 år +). Studentene kan søke om skoleplass helt fram til skolestart.

Et voksende antall studenter har forventninger til et læringsløp innenfor det grønne skifte. StUF vil legge til rette for at unge menneskers engasjement i klimakampen blir til kunnskaper og kompetanse som er ønsket og etterspurt, i et næringsliv i omstilling og for videre studier. Skolen vil samle et unikt kompetansemiljø for læring og næring, bærekraft og håp. Man forutser at organisasjoner og bedrifter som lykkes med et grønt skifte vil bli fremtidens vinnere.

StUFs hovedtemaer – kunnskaper om det grønne skifte og helsefremmende urbanisme – fyller et behov allerede nå og vil bare bli større i tiden som ligger foran oss. StUF vil bli et urbant og grønt læringsfelleskap for både studentene og byen.

Rogaland som er Norges matfylke med matbyen Stavanger har en rik underskog av matkultur. Her er det fastboende fra ca. 200 nasjoner, noe som gjenspeiler seg i rikdommen av mattilbud. Fra Michelin-stjerner til lokale ildsjeler. Stavanger-regionen er tett befolket med stjernekokker, matfestivaler og appetitt for gastronomisk mangfold.

Prosjektet Tusen tak for mat, StUF sitt mest hårete mål, er at alle flate tak i Stavanger skal bidra til biologisk mangfold. De som ikke ønsker å reintegrere naturen inn i byen eller ha et grønt dyrkningsområde på taket, kan ha sommerfuglbusk, bikuber, fuglekasse, insektshotell eller måleinstrumenter der.

Jeg er skikkelig stolt av å bo i denne byen.

Se mer om skolen her: https://www.folkehogskole.no/skole/stuf og her https://stufskole.no/

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: