Hva er gule limfeller?

Limfeller er perfekt for deg som sliter med hærmygg og andre flyvende småinsekter. Dette gjelder skadedyr som sørgemygg, mellus, minèrfluer, trips, gulrotflue og mye mer. Jeg pleier å kalle det “god gammaldags flågepapir”. De er virkelig effektive!

Ingen kjemiske giftstoffer, egnet for miljøvennlig dyrking og svært effektive da skadedyrene tiltrekkes av den gule fargen. Skadedyrene som tiltrekkes setter seg fast på den klebrige overflaten. Limet har langtidsvirkende effekt.

Tips: For å fange som mange som mulig i drivhus kan det lønne seg å røre på plantene slik at eventuelle insekter flyr opp og fanges på fellene.

Den profesjonelle gartneren sverger til limfeller – det gjør jeg også!

Brukes hver eneste dag av den profesjonelle gartneren som et godt hjelpemiddel for å oppdage skadedyr, kartlegge antall – og hvilke typer skadedyr som er i drivhus. Samt også fange skadedyr. Når angrep av skadedyr oppdages tidlig, kreves det færre behandlinger med nyttedyr eller plantevernmidler. Det er mye billigere å bekjempe et lite angrep før det blir synlig skade på plantene, enn når skaden er så stor at det går ut over avlingen.

Gule limfeller er gull verd

-Norsk landbruksrådgivning

I et drivhus er ofte agurk-chili og paprika utsatt for spesielt trips og lus. Vi hobbygartnere har også ofte problemer med disse små fluene som svirrer rundt i stua når vi forkultiverer planter innendørs tidlig på året. Det kalles hærmygg.

Hva er hærmygg?

Hærmygg kan være et stort problem ved dyrking. Larver av hærmygg kan gnage på planterøtter, rothalsen, nedre del av plantestengele – i tilfeller hvor du har små planter (type: chili, tomat, paprika og agurk) i stuevinduet kan de faktisk gnage røttene til plante såpass mye at plantene dør.

I tillegg er de jo ganske irriterende når du prøver sitte å slappe av med en kopp kaffe, men fluene flyr rundt omkring deg.

Du kan bestille gule limfeller i min nettbutikk:

Annonse for egen nettbutikk:


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: