3 grunner til å bruke eggeskall i kjøkkenhagen

Tomme eggeskall anbefales å skylles godt med kaldt rennende vann. Sørg for at den er fri for eggrester. Tørk eggeskallene før du bruker dem i hagen. Av erfaring er det ikke lurt å kaste eggeskall i kjøkkenhagen uten å skylle dem, da kommer rottene!

Når eggeskallene er helt tørre kan du knuse dem til mindre biter. Eggeskallene kan ta lang tid å bryte ned, derfor kan det være lurt å knuse de i ganske små biter/pulver.

1. Eggeskall er en fin måte å tilføre kalsium til jorda. Tomatplanter er veldig glad i eggeskall. Når jeg skal plante tomatplanter ut i drivhuset mitt pleier jeg å kaste litt eggeskall i hullet før jeg setter tomatplantene nedi. God boost med kalsium det!

2. Hvis du har problemer med snegler i hagen din, prøv å strø grovsmuldrete eggeskall rundt plantene der disse slimete skadedyrene ferdes. Skjellenes skarpe kanter avskrekker snegler.

3. Kan også kastes i komposten eller i bokashi. Gir god jord.

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: