Dyrke oregano

FORKULTIVERING: MARS-APRIL
UTPLANTING: MAI

Visste du at å dyrke ditt eget krydder er utrolig enkelt – samtidig som det gir deg enorm stolthet? Krydder kan dyrkes både inne og utendørs. Den duften klarer jeg meg ikke uten!

Så oregano fra frø
  1. Fyll opp noen små størrelse potter med jord og bland i perlite. Dette gjør at jorda blir luftig og porøs slik at frøene spirer bedre.
  2. Strø frøene litt tynt utover oppå jordoverflaten. Dekk ikke med jord da oregano frø trenger lys for å spire.
  3. Du må gi vann. Bruk gjerne en sprayflaske og helt enkelt fukt jorden. Hold det fuktig frem til spiring.

Så er det bare å vente på spiring… etter at frøene spirer bør du sette pottene litt mer svalt for videre vekst: 15-18 grader er perfekt – med mye lys. Bruk gjerne vekstlys eller benkbelysning/lampe over.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Utplanting

Har du sådd urter inne og ønsker å sette disse ut på våren, må du ikke glemme å herde dem for sollyset. Da kan du risikere at de blir solbrent fordi de ikke er tilvendt det sterke lyset. Derfor bør du herde dem på forhånd og dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi dem mer og mer sol for hver dag som går. Ta plantene inn og ut hver dag og la de stå ute noen timer hver gang.

Plasseres deretter i direkte sol. Oregano elsker sol og vokser mye raskere med mye sol på seg. Trives i næringsrik, porøs og godt drenert jord. Pass på at planten ikke står i tung og våt jord. Da dør planten.

Høsting

Oregano kan høstes litt og litt hele sommeren. Planten er flerårig og den kan den overvintre utendørs. Du bør helst la den være i fred over vinteren, slik at du ikke skader den. Det vil si å ikke grave den opp og flytte på den.

Oreganoblomster tiltrekker humler og bier – fantastisk
Oregano som skal tørkes til pizzakrydder
Ferdige planter fra hagesenter

Du kan jo også kjøpe små urteplanter på ditt lokale hagesenter for så å plante dem ut. Dette er den aller enkleste metoden for å lykkes. Som regel er de også nesten høsteklar når du kjøper plantene.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: