Bidra til å mette verden – dyrk din egen mat!

Visste du at kjøkkenhage er en av de aller beste investeringene idag? Matvareprisene i hele verden går opp – samtidig som råvareprisene skyter fart. Vi må nok regne med dyrere mat i butikkene de neste årene. Derfor er det en luksus å kunne dyrke sin egen mat rett utenfor kjøkkenvinduet!

Verden surfer på en global grønn bølge som vi alle må innse at er kommet for å bli: Vi mennesker ønsker å forvalte denne planeten mer bærekraftig i årene som kommer – samtidig som vi blir enda flere på denne kloden. Visste du at innen 2050 så er det ikke nok mat på jorden? Innen 2050 trenger vi hele 60% mer mat!

Sitat fra Aftenposten:

“Matvarekrise. Nylig lanserte FNs miljøprogram rapporten Verdens miljø— og matkrise, som fastslår at opp til 25 prosent av verdens matproduksjon kan gå tapt i 2050 som følge av miljøødeleggelser og klimaforandringer. Rapporten, som understøttes av tall fra Verdensbanken og andre FN-organer, viser at matvareprisene kan komme til å foreta store hopp fremover, og komme til å øke jevnt for første gang på 100 år.”

Urovekkende rapport fra FN – gir allikevel håp

Kjøkkenhager er en av de største globale trendene for øyeblikket og det er svært gledelig – det gir håp for fremtiden. Det er ingenting som er bedre enn selvdyrket, kortreist og økologisk mat. Det er sunt for kroppen og samtidig veldig tilfredsstillende å ha en matsikkerhet i hagen. Det påvirker svært positivt på den mentale helsen å grave i jorda.

Om alle bare dyrker litt hjemme vil man redusere klimautslippene enormt på verdensbasis. Det utgjør en stor forskjell!

Vurderer du å lage en kjøkkenhage? Les dette innlegget!

Over hele planeten har det dukket opp millioner av dyrkekasser og kjøkkenhager – i alle verdensdeler. Men vet du hvem som har de beste forutsetningene for å lykkes? Vi som bor i Norge!

  1. Vi har et klima som er svært passende til å dyrke de fleste grønnsaker
  2. Vi har mulighet til å bruke alle verdens oppslagsverk på internett og i bøker
  3. Sosiale medier gir svært god kunnskapsformidling

Et siste råd: Tenk på en grønnsak du virkelig liker godt. Dra ut til et hagesenter på våren og kjøp en frøpose med den grønnsaken + en pose med jord. Fyll en bøtte, potte eller balje med jorda og plant frøet! Du kommer ikke til å angre.

LES: 10 enkle grønnsaker å dyrke

Bidra til å en sunnere, mer bærekraftig og grønnere verden – dyrk din egen mat! Bruk gjerne http://www.spiselighage.no som et oppslagsverk for å lykkes med din kjøkkenhage. Har du ikke uteområde, så har du nok en balkong eller et kjøkkenvindu. Alle kan dyrke litt!

Vurderer du også å “dyrke” dine egne ferske egg? Skaff deg noen hobbyhøns som kjæledyr. De er sosiale, koselige og virkelig til glede for store/små! Les innlegg om høner: Klikk her

Kilder:

https://www.animalia.no/no/animalia/aktuelt/barekraft/


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: