OPPSKRIFT: Ovnsbakt brokkoli- og blomkålgrateng

Dette er noe av det aller beste jeg vet! Ovnsbakte grønnsaker rett fra hagen. Det er liksom så enkelt og greit i hverdagen. Perfekt og rimelig.

INGREDIENSER:

  • Brokkoli buketter
  • Blomkål buketter
  • Revet cheddar ost
  • Salt/pepper
  • Hvetemel, melk og smør (til hvit saus)

FREMGANGSMÅTE:

1. Kutt mindre buketter av brokkoli/blomkål og legg i en ildfast form.

2. Bruk en gryte og smelt 150 gram smør, hell i 3-4 store spiseskjeer med hvetemel og rør sammen. Bland så i litt og litt melk til sausen blir en litt tynn «grøt».

3. Hell sausen oppå grønnsakene i den ildfaste formen, strø på litt salt og pepper.

4. Strø cheddar ost på toppen.

5. Stekes i midten av ovnen på 220 grader i 30 minutter. Serveres om ønskelig med bønner, stekt sopp og Chorizo pølser.


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: