
Dette er noe av det aller beste jeg vet! Ovnsbakte grønnsaker rett fra hagen. Det er liksom så enkelt og greit i hverdagen. Perfekt og rimelig.
INGREDIENSER:
- Brokkoli buketter
- Blomkål buketter
- Revet cheddar ost
- Salt/pepper
- Hvetemel, melk og smør (til hvit saus)

FREMGANGSMÅTE:
1. Kutt mindre buketter av brokkoli/blomkål og legg i en ildfast form.
2. Bruk en gryte og smelt 150 gram smør, hell i 3-4 store spiseskjeer med hvetemel og rør sammen. Bland så i litt og litt melk til sausen blir en litt tynn «grøt».

3. Hell sausen oppå grønnsakene i den ildfaste formen, strø på litt salt og pepper.
4. Strø cheddar ost på toppen.
5. Stekes i midten av ovnen på 220 grader i 30 minutter. Serveres om ønskelig med bønner, stekt sopp og Chorizo pølser.

