
Vet du hva jeg gjør på jobb? Samler på kaffegruten. Alle kollegaene rundt meg bare rister på hodet…. men det de ikke vet er at jeg faktisk samler på gratis gjødsel til hagen. Til alle dere kaffetørste: Aldri mer skal nydelig organisk gjødsel (kaffegrut) kastes i søppel!
Selv om kaffegrut er et velkjent gjødsel i hagen, så er det slett ikke alle som er klar over dette. Gruten inneholder ganske mange næringsstoffer og er derfor et sterkt gjødselprodukt som plantene elsker…..MEN en viktig huskeregel er: Ikke for mye av det gode! Kaffegrut er ganske sterkt og inneplanter skal kun ha et par desiliter to-tre ganger i året. Uteplanter som stauder, frukttrær og bærbusker kan få dette en dose (avhengig av plantens størrelse) hver vår, sommer og høst – altså 3 ganger i løpet av sesongen.
Det kan være til fordel å tørke kaffegruten, så er den enklere å strø utover eller blandes inn som et pulver i jorda.
Kaffegrut inneholder mye nitrogen, fosfor, kalium og mineraler
Ps! Kaffegrut lager sur jord. Derfor bruker jeg ikke dette så veldig mye til grønnsakplantene. Men de kan jo få bittelitt! Det meste går til bærbusker og frukttrær.
Legg inn en kommentar