Dyrke blåbær

Amerikanske hageblåbær er noe alle burde ha! Det er så enkelt, godt og dekorativt. Buskene blir akkurat så store som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær! Ingenting er vel bedre enn egendyrka blåbær med vaniljekrem om sommeren?

Plante blåbærbusk i hagen

Det er enkleste og mest vanlige er å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen blåbærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Blåbærbuskene liker sol, men bør beskyttes mot den verste kalde nordavinden. Vanlige hageblåbær er selvpollinerende, men du får en bedre avling om du planter flere sammen.

Tips: Du kan bestille blåbærbusker i min nettbutikk

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Det bør være lav PH i jorden for at buskene skal trives. For å få til dette kan du bruke rhododenronjord eller tilsette barnåler og kaffegrut som bidrar til å opprettholde lav pH-verdi.

En blåbærbusk vil bruke noen år etter planting for å etablere seg før den gir særlig avling. Men etterhvert skal du se at busken blir proppfull av deilige bær!

Beskjæring
Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Du velger selv hvor stor du vil at busken din skal være. Bruk da en god beskjæringssaks når du klipper – fordi de har litt harde greiner. Grunnen til beskjæring handler om at det er estetisk og i tillegg greit å fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været). Disse lange tynne stilkene gir ikke noe annet enn bare bladverk.

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

7 kommentarer om “Dyrke blåbær

  1. Hvordan vet man når man må beskjære blåbærbusker og evt hvor mye? Noen tips?

    1. Hei! Takk for kommentaren! Har lagt på ekstra info i artikkelen nå:

      Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Det handler mer om det estetiske og i tillegg fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været).

  2. Hei, Jeg fikk blåbær første året men INGEN blomster/frukt det andre året. Hvorfor? Hvordan kan jeg få blomster igjen? Takk

    1. Hei. Dette var veldig rart. Blårbær skal egentlig være lettvint. Har du to ulike sorter blåbær slik at de kan pollinere hverandre for at du skal få bær?

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: