Dyrke blåbær

1 minutt

Amerikanske hageblåbær er noe alle burde ha! Det er så enkelt, godt og dekorativt. Buskene blir akkurat så store som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær! Ingenting er vel bedre enn egendyrka blåbær med vaniljekrem om sommeren?

Plante blåbærbusk i hagen

Det er enkleste og mest vanlige er å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen blåbærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Blåbærbuskene liker sol, men bør beskyttes mot den verste kalde nordavinden. Vanlige hageblåbær er selvpollinerende, men du får en bedre avling om du planter flere sammen.

Tips: Du kan bestille blåbærbusker i min nettbutikk

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Det bør være lav PH i jorden for at buskene skal trives. For å få til dette kan du bruke rhododenronjord eller tilsette barnåler og kaffegrut som bidrar til å opprettholde lav pH-verdi.

En blåbærbusk vil bruke noen år etter planting for å etablere seg før den gir særlig avling. Men etterhvert skal du se at busken blir proppfull av deilige bær!

Beskjæring
Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Du velger selv hvor stor du vil at busken din skal være. Bruk da en god beskjæringssaks når du klipper – fordi de har litt harde greiner. Grunnen til beskjæring handler om at det er estetisk og i tillegg greit å fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været). Disse lange tynne stilkene gir ikke noe annet enn bare bladverk.

7 kommentarer til “Dyrke blåbær”

 1. Cathrine Mindnes avatar
  Cathrine Mindnes

  Hvordan vet man når man må beskjære blåbærbusker og evt hvor mye? Noen tips?

  1. Spiselighage avatar

   Hei! Takk for kommentaren! Har lagt på ekstra info i artikkelen nå:

   Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Det handler mer om det estetiske og i tillegg fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været).

 2. K avatar
  K

  Hei, Jeg fikk blåbær første året men INGEN blomster/frukt det andre året. Hvorfor? Hvordan kan jeg få blomster igjen? Takk

  1. Spiselighage avatar

   Hei. Dette var veldig rart. Blårbær skal egentlig være lettvint. Har du to ulike sorter blåbær slik at de kan pollinere hverandre for at du skal få bær?

 3. Eivind Grindheim avatar
  Eivind Grindheim

  Hei Hvordan kan jeg få best frem stiklinger?

  1. Spiselighage avatar

   Har dessverre ingen gode erfaringer med stiklinger av blåbærbusker…

 4. Abc avatar
  Abc

  Hei. Kan man plante to blåbærbusker i samme krukke? (Krukke ca 45 cm størrelse)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: