Dyrke blåbær

close up of fruit growing on branch

Hageblåbær er noe alle burde ha! Det er så enkelt, godt og dekorativt. Buskene blir akkurat så store som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær! Ingenting er vel bedre enn egendyrka blåbær med vaniljeiskrem om sommeren?

Plante blåbærbusk i hagen

Det er enkleste og mest vanlige er å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen blåbærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Blåbærbuskene liker sol, men bør beskyttes mot den verste nordavinden.

Det bør være lav PH i jorden for at buskene skal trives. For å få til dette kan du bruke rhododenronjord eller tilsette barnåler og kaffegrut som bidrar til å opprettholde lav pH-verdi.

Du bør ha minst to ulike blåbærsorter for at de kan bidra med pollineringen, slik at du får flere store og søte blåbær. Når du er på hagesenteret så bare spør du om å få kjøpe to ulike sorter.

Beskjæring
Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Det handler mest om det estetiske og i tillegg fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været).

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

4 kommentarer om “Dyrke blåbær

  1. Hvordan vet man når man må beskjære blåbærbusker og evt hvor mye? Noen tips?

    1. Hei! Takk for kommentaren! Har lagt på ekstra info i artikkelen nå:

      Du kan beskjære blåbærbusken på våren ved behov. Det handler mer om det estetiske og i tillegg fjerne lange «vannskudd» (tynt skudd som skyter i været).

  2. Hei, Jeg fikk blåbær første året men INGEN blomster/frukt det andre året. Hvorfor? Hvordan kan jeg få blomster igjen? Takk

    1. Hei. Dette var veldig rart. Blårbær skal egentlig være lettvint. Har du to ulike sorter blåbær slik at de kan pollinere hverandre for at du skal få bær?

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: