Dyrk dine erter skambillig!

Vil du ha billige sukkererter i hagen eller små og sunne ertespirer i vinduskarmen året rundt? Kjøp en boks med grønne tørka erter i matbutikken da vel! De har vel nærmere en spireprosent på 100 og er i tillegg rå billige!

Mikrogrønt innendørs:

Fyll en ønsket beholder, potte eller fat med jord. Strø over litt erter og gi vann. Ti dager senere har du deilig og sunn mikrogrønt!

Dyrke erter utendørs:

Ja, jeg må innrømme at jeg aldri har kjøpt en eneste frøpose med erter men heller bruker billige butikkerter å dyrke med. Disse kan sås direkte ute på vokseplassen på våren/sommeren og du vil kunne høste menger med sukkererter gjennom hele sommeren!

En potte eller pallekarm er fint å bruke i hagen. Legg frøene en cm under jordoverflaten og gi vann. De klarer seg deretter selv.

Tips: Desto mer sukkererter du høster…. vil planten produsere enda mer!

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

2 kommentarer om “Dyrk dine erter skambillig!

  1. Hei! Er det sånn at man kan plante erter/sukkererter i mellom andre planter, som agurker, for å forbedre jorden?

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: