Dyrke erter

FORKULTIVERING: IKKE NØDVENDIG

DIREKTE SÅING: HELE SOMMEREN

Dyrke erter utendørs:

Erter er veldig enkelt å dyrke. Disse kan sås direkte ute på vokseplassen på våren/sommeren og du vil kunne høste menger med erter gjennom hele sommeren!

En potte eller pallekarm er fint å bruke i hagen. Legg frøene en cm under jordoverflaten og gi vann. Noen liker å dyrke i rette rader, andre strør frøene litt utover en pallekarm. Det er helt valgfritt. Avstand er ikke så nøye.

Bare sørg for at de plantes i solfylt og porøs godt drenert jord. Det kan også være fornuftig å ha en bambuspinne slik at planten kan klatre på noe. Støtt opp med planteringer.

Bruk erter til nitrogenfiksering

Visste du at om du dyrker erter litt omkring i kjøkkenhagen, mellom kålplanter, poteter og andre planter så vil det utgjøre en god forskjell til hagen. Fordi belgvekster som erter er faktisk talt nitrogenfikserende – som betyr at de tilfører jorda næring som alle plantene rundt kan ta nytte av. Gratis gjødsling med andre ord!

Tips: Desto mer erter du høster…. vil planten produsere enda mer

TIPS: Vil du ha billige sukkererter i hagen eller små og sunne ertespirer i vinduskarmen året rundt? Kjøp en boks med grønne tørka erter i matbutikken da vel! De har vel nærmere en spireprosent på 100 og er i tillegg rå billige!

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Mikrogrønt innendørs:

Fyll en ønsket beholder, potte eller fat med jord. Strø over litt erter og gi vann. 10 dager senere har du deilig og sunn mikrogrønt!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


8 kommentarer til “Dyrke erter”

  1. Hei! Er det sånn at man kan plante erter/sukkererter i mellom andre planter, som agurker, for å forbedre jorden?

  2. Erteplantene tilfører nitrogen i jorden, denne nitrogen er lettere å ta opp enn nitrogen fra kunstgjødsel..

  3. Hei! Dyrka ertespirer i våres. Satte de etter hvert ut i Hagen. Nå har de fått blomster og belger som ser ut som sukkererter. Kan disse spises?

  4. Er det mulig å dyrke de innendørs viss man ikke har noe mulighet til hage eller balkong?

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: