Husk å trimme løkspirene

Etter at spirene på løken titter frem må du sørge for at de står under masse lys! Bruk gjerne vinduskarmen, men tidlig på våren må du i tillegg gi ekstra belysning i form av vekstlys, led lys eller andre lyskilder.

Under oppalet trimmer jeg dem til ca. 6-8 cm høyde. Ikke la de grønne spirene vokse seg ville og høye. Da fokuserer ikke plantene nok på å danne løk under jorda – og kan i verste fall bare forbli noen spinkle svake spirer. Ved å trimme dem vil de vokse seg tykkere og robuste før utplanting.

Før og etter

Utplanting og livet ute

Når skal plante ut løk bør du passe på at det er stabile temperaturer ute på våren. I tillegg må du prikle/dele løkene opp en og en når du planter dem i et bed eller i pallekarm. Sørg for at jorda på forhånd er arbeidet med som for eksempel å tilføre kompost, gressklipp, gjødsel og annet organisk avfall. Viktig at løken vokser på et næringsrikt sted. Gjødsle mye og ofte utover sesongen!


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: