Mars – tiden for å så mengder av frø!

Pak choy frø som spirer

Når det blir mars måned er det tid å dra frem frøposene igjen. Nå skal vi så i store mengder. Har du drivhus det perfekt å så frø i pluggbrett der inne. Ellers er innendørs forkultivering relevant for alle oss andre. Finn frem jord og sett i gang!

PASSENDE PLANTER FOR MARS:

Urter: Dill, persille, koriander, mynte, oregano og gressløk.

Kål, kål og mere kål: Brokkoli, blomkål, spisskål, hodekål, savoykål, rosenkål, grønnkål, svartkål og kålrabi.

I tillegg kan man begynne med: Physalis, bondebønner, fennikel, reddik, pak choy, salatblader, ruccula og spinat. Gulrotfrø kan man så direkte på vokseplassen (så lenge det er plussgrader, og de vil selv spire når temperaturene ligger på rundt 8-10 grader).

Mars er også måneden for ramsløk, luftløk og setting av jordskokk. Bor du på et veldig varmt strøk i Norge hvor det ikke er fare for nattefrost kan poteter faktisk settes i jord i slutten av mars!

Viktig å huske på:

Ingenting er mer irriterende enn å bruke tid på å forkultivere frem små planter innendørs og sette dem ut for at de går i stokk/blomst. Det betyr at plantene kan danne blomsterknopper og blomstre om de får for lave temperaturer etter utplanting.

Pass derfor på at du venter til det er stabile plussgrader utendørs. Gjerne derfor vent til april med utplantingen. Da regner jeg med at de små plantene i tillegg er store og tåler godt livet utendørs.


Ett kommentar til “Mars – tiden for å så mengder av frø!”

  1. Driver å sår ut Ruccula, paprika, gulerøtter, men nesten alle etter å vokst 3-4 cm bare faller om å visner ! Andre gang på rad nå ! Samme med Agurk og Gul melon ! Dem blir ca 8-10 cm før flere faller om å visner ! Alt gikk fint ifjor, i år nei.

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: