Epsomsalt er tillatt i økologisk dyrking og er et viktig mineral for plantene. I motsetning til andre næringer kan man ikke overdosere med epsomsalt. Du kan bruke saltet til alle typer vekster: men spesielt chili, paprika og tomater er ekstra glad i dette.
Informasjon:
I 1618 oppdaget en bonde ved Epsom i England at kveget nektet å drikke vann fra en bestemt brønn på grunn av den bitre smaken.
Epsomsalt er ikke i seg selv gjødsel til planten, men hjelper planter med å ta opp næringen i jorda bedre. Røttene til plantene tar lettere opp 2-5 ganger så mye sulfat, fosfor og nitrogen.
NB! Epsomsalt må ikke forveksles med vanlig bordsalt. Vanlig salt dreper plantene, mens Epsomsalt er noe helt annet (magnesiumsulfat)!
Fordelene til epsomsalt:
- Gjør at plantene tar opp 2-5 ganger så mye sulfat, fosfor og nitrogen.
- Dryss litt Epsomsalt rundt i jorden når du sår. Det gir bedre spiring og sterkere småplanter.
- Gir generelt kraftigere og større planter.
- Sprayer du epsomsalt blandet med vann på bladene vil bladene holde seg grønne og friske.
- Ved tomatsåing kan du bruke 1ts pr liter vann og vanne frø med, for raskere spiring
Du kan bestille epsomsalt HER
Blir bladene på tomatplantene dine lysegrønne eller gule i fargen? Ta en t-skje med Epsom salt og strø utover jorden rundt plantestilken. Det øker i tillegg rotproduksjon og planten blir totalt sett mye sterkere. Eventuelt kan man blande et t-skje-epsomsalt med en liter lunket vann og spraye dette direkte på bladene. Dette pleier jeg gjøre 2 ganger i løpet av sesongen og resultatene er fantastiske!
Tips! Epsomsalt kan også brukes til bading. Det sies at det skal være sunt og avslappende for kroppen.
Svar på SpiselighageAvbryt svar