Visste du at pastaplatene i lasagne kan byttes ut med squash? Retten kan nytes i hverdager som helg. Middagen er i tillegg både sunn, glutenfri og lavkarbo. Det beste med denne oppskriften er at dette er knalllgodt!

INGREDIENSER
- 1 squash
- 400 g kjøttdeig (du kan velge type)
- 5 fedd med finhakket hvitløk
- 1 rød chili
- 1 liten boks med rød pizzasaus
- 2 tomater
- 2 rødløk
- 2 sjampinjong sopp
- En boks creme fraiche
- Ost
- Diverse krydder (se lenger ned i oppskriften)
HVORDAN GJØR DU DET?
1. Skru på ovnen til 185 grader.
2. Strek kjøttdeigen først. Tilsett deretter kutta løk, sjampinjong, finhakket hvitløk og chili.

3. Tilsett kutta tomater, pizzasaus og 2 dl vann. La kjøttsausen steke på panne i 5 minutter til det meste bløte er dampet bort.

4. Smak til med krydder, her velger du selv smaken på lasagnen. Jeg bruker ofte løk og hvitløk krydder, salt, pepper, oregano og litt frisk basilikum (hvis du har det). Du kan selvsagt mikse og trikse litt selv etter eget ønske.

5. Skjær squash i tynne skiver på maksimum 0,5 cm. Legg lagvis squash, kjøttsaus, creme fraiche i en ildfast form. Avslutt med masse ost på toppen. Da blir det knallgodt! Se bilder:




6. Stek i ovnen i ca 25-30 minutter til osten er fått en fin smeltet farge. La retten hvile noen minutter før du serverer med hvitløksbrød og friske grønnsaker.
Bon appetit!