Bruk blader av bærbusker til TE

Plukking av blader:
Det er best å plukke bladene første gang de springer ut, men nye skudd og myke blader kan plukkes og brukes hele sesongen. Du kan bruke mange ulike blader, for eksempel: bringebær, blåbær, jordbær, solbær, brennesle, løvetann, bjørk eller hassel. Kanskje også lage noen spennende blandinger?

Tørking av blader:
Heng bladene til tørk eller legg i en dehydrator om du har det. Tørking av bladene gjør at de holder mye lenger utover i for eksempel et syltetøyglass.

Lag te:
Kok opp fem desiliter vann. Ha i ca en håndfull tørkede blader, knus dem lett før du har dem i vannet og rør rundt. La trekke under lokk i ti minutter. Vil du ha en kraftigere te har du i mer blader, vil du ha en mildere te har du i mindre. Det er også mulig å trekke te av friske blader, gjør på samme måte, men ha i dobbelt så mange blader.


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: