Fersk mynte-te fra egen hage

Jeg må virkelig anbefale dere alle å ha flest mulig sorter mynte i egen hage. En voksevillig plante som sprer seg og gir masse god avling i all fremtid. Mynte er som regel flerårige, som betyr at de kommer opp år etter år.

Hvordan får man tak i mynte?

De kan sås fra frø du kjøper på hagesenter eller andre steder de selger frø. Dersom du ønsker en mer lettvint måte kan du kjøpe ferdige små mynteplanter på hagesenter. Oftest har de et godt utvalg av ulike sorter. Ønsker du å gjøre det billigst mulig så går det også an å få avleggere av venner, bekjente som har planter. Jeg har nettopp dette, ta kontakt dersom du ønsker noen avleggere!

Det er 4 sorter mynte som jeg kan garantere at gir deg både avling, glede og en fantastisk god te i koppen:

  • Eplemynte – med særegen duft og aroma av eple
  • Grønn Mynte
  • Peppermynte
  • Jordbærmynte – med et hint av jordbærsmak. Nam!

Enten kan du tørke blader, eller bruke dem ferske rett fra hagen. Begge deler er kjempegodt. Du kan også tilsette hvis ønsket en skje med honning, sitron eller ingefær. Nam!

Ferske mynteblader i en kopp
Tilsett kokende vann!
En skje med honning setter en ekstra smak!

Min egen tørkede mynte-te:


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: