En balje med plukksalat

KAN SÅS NÅR SOM HELST PÅ ÅRET

Overskriften taler for seg selv. Alle som har kjøkkenhage, eller ikke i det hele tatt interesserer seg i grønnsaksdyrking bør ha en balje med plukksalat. Du blir garantert fornøyd!

Hvordan gjør man det?

Bruk en billig murerbøtte/potte/pallekarm med hull i bunn. Er det ikke hull i bunn av murerbøtta kan det være til fordel å spikre hull i bunn. Dette fordi vannet må kunne drenere. Fordelen å bruke sorte murerbøtter til dyrking er at om våren vil sollyset varme opp jorda i bøtta, som resulterer i at frøene spirer raskere/plantene trives bedre.

Bøtta kan for eksempel stå på balkongen eller foran inngangsdøra. Du får alltid til å finne en plass – uansett hvor du bor. Drivhus trenger du heller ikke.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Frøene sår du når som helst på året. Er det tidlig vår bruker frøene lenger tid å spire. Da venter frøene til de føler det er varmt nok i været. Sår du frø midt på sommeren bruker frøene bare noen dager å spire.

Du gjør det så enkelt at du bare strør frø av ruccola, spinat eller plukksalat i potter/kasser. Om du vil blande frøene sammen – så kan du gjør det også! Enklere blir det ikke!

Når skal jeg så plukksalat frø?

Utendørs kan du så plukksalat når som helst på året. Jeg pleier å så frø i januar, så spirer de i april. Da får jeg på en måte gjort jobben tidlig og så spirer frøene når de føler det er varmt nok i været. Lettvint synes jeg. Bladene vokser fort – 3-4 uker etter spiring så har du høsteklar frisk salat!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

9 kommentarer om “En balje med plukksalat

 1. Hei, jeg skulle til å kjøpe murerbøtte for å plante i. MEN på nettsiden til butikken, står det en advarsel, om at en murerbøtten ikke må brukes til å dyrke spiselige grønnsaker. Har du tatt stilling til dette? Er det farlig?

  1. Hei. Dette er en advarsel som nylig er lagt til på enkelte butikkers nettsider for å sikre seg mot eventuell saksøking. En murerbalje er selvsagt ikke godkjent til matproduksjon og det har de heller aldri vært. Jeg og mange andre har dyrket i murerbøtter i mange år uten problemer. Folk må selvsagt vurdere selv om de vil eller ikke.

  2. Murbøtter kan være laget av forskjellige typer plast, og noen av disse kan inneholde farlige stoffer ,type PVC, som kan påvirke jorden og plantene. Hvis man vil være sikker på at murbøtten er trygg å bruke, kan man se etter bøtter laget av f.eks polypropylen (PP), som anses som trygge for hagebruk.

 2. Jeg er overrasket over at du som profilert hageentusiast oppfordrer til å bruke murerbøtter som kan være potensielt helseskadelige…. Det finnes nok av dyrkekasser å få kjøpt som ikke inneholder farlig plast! De er kanskje litt dyrere, men slikt har lang holdbarhet, så det er en investering.
  Det er jo litt sånn at man får ikke lungekreft av en sigg, men av mange, KAN man få det! Mange av oss som dyrker både gir bort avling og lager mat av den til mange, da har vi et ansvar for dem og.
  La oss heller oppfordre alle til å dyrke trygt! 💚💚💚

  1. Hei, fint om du vil ramse opp dyrkekasser (store som murerbaljer) som ikke inneholder farlig plast?

   Jeg sliter med å finne erstatning.

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: