En balje med plukksalat

KAN SÅS NÅR SOM HELST PÅ SOMMEREN

Overskriften taler for seg selv. Alle som har kjøkkenhage, eller ikke i det hele tatt interesserer seg i grønnsaksdyrking bør ha en balje med plukksalat. Du blir garantert fornøyd!

Hvordan gjør man det?

Kjøp en billig murerbøtte/potte/pallekarm med hull i bunn. Er det ikke hull i bunn av murerbøtta kan det være til fordel å spikre hull i bunn. Dette fordi vannet må kunne drenere. Fordelen å bruke sorte murerbøtter til dyrking er at om våren vil sollyset varme opp jorda i bøtta, som resulterer i at frøene spirer raskere/plantene trives bedre.

Bøtta kan for eksempel stå på balkongen eller foran inngangsdøra. Du får alltid til å finne en plass – uansett hvor du bor. Drivhus trenger du heller ikke. Etter noen dager vil frøene spire. Sørg for å vanne regelmessig og at de får nok dagslys. Mangel på lys gjør at plantene ikke blir noe særlig. Utendørs får de nok lys.

Du gjør det så enkelt at du bare strør frø av ruccola, spinat eller plukksalat i potter/kasser. Om du vil blande frøene sammen – så kan du gjør det også! Frøene spirer de når de føler det er varmt nok i været. Enklere blir det ikke!

Når skal jeg så plukksalat frø?

Utendørs kan du så plukksalat frø fra mars til slutten av august. Bladene vokser fort – etter kun 3-4 uker så har du høstklar frisk salat!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

4 kommentarer om “En balje med plukksalat

  1. Hei, jeg skulle til å kjøpe murerbøtte for å plante i. MEN på nettsiden til butikken, står det en advarsel, om at en murerbøtten ikke må brukes til å dyrke spiselige grønnsaker. Har du tatt stilling til dette? Er det farlig?

    1. Hei. Dette er en advarsel som nylig er lagt til på enkelte butikkers nettsider for å sikre seg mot eventuell saksøking. En murerbalje er selvsagt ikke godkjent til matproduksjon og det har de heller aldri vært. Jeg og mange andre har dyrket i murerbøtter i mange år uten problemer. Folk må selvsagt vurdere selv om de vil eller ikke.

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: