Forkultiver – inne

Det lønner seg å begynne tidlig på året med frøsorter som har lang utviklingstid. Eksempler på slike vekster er tomater, chili, paprika og en mengde sommerblomster. Disse alle trenger en tidlig start og bør sås inne. Jeg begynner i februar.

Slik gjør du det:

1.Fyll jord i minidrivhus eller små potter, legg nedi frøene som anvist på frøpakkene. Som regel pleier jeg å bare dytte enden av en teskje i jorda og hive oppi noen par frø. Det går som regel greit. Vanne godt og pass på at jorden ikke tørker ut.

2.Når frøene har spirt og småplantene kan håndteres, skilles dem og plantes de om i større potter og mer næringsrik jord. Som regel vokser det opp 2-3 eller 10 stk i hver potte som må deles og få en egen potte hver.

3.Når risikoen for nattefrost er over, plasserer du pottene ut slik at de gradvis tilvenner seg utetemperaturen før de plantes ut. Sett dem altså ut et par timer daglig.

4.Tilfør næring regelsmessig i hele sesongen for kraftig, sunn og god vekst. Billigst er å kjøpe en svær sekk med hønsegjødsel, bland en neve i en bøtte med lunket vann til det løser seg opp, og vanne plantene med dette. Krutt og kanongod gjødsel. PS, det lukter gjødsel!!


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: