OPPSKRIFT: Ramsløkspesto

Hvert år på våren går jeg ut i hagen og plukker friske grønne ramsløksblader. Med disse lager jeg hjemmelaget deilig pesto. Det er kjempe enkelt å lage og perfekt til hverdagsmiddagen.

Ingredienser:

  • 200 g ramsløk blader
  • 2 dl pinjekjerner eller mandler
  • 2 ts salt
  • 5-10 ss Parmesan-ost (du står fritt å velge mengde)
  • 4 dl olivenolje

1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne (om du bruker dette)

2. Ha ramsløk, parmesan, pinjekjerner/mandler og salt i en foodprocessor, blender eller bruk stavmikser i en bakebolle.

3. Tilsett olivenolje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet. Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap på sylteglass.

Har du lyst å bestille ramsløk til hagen din? LES HER

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

4 kommentarer om “OPPSKRIFT: Ramsløkspesto

  1. Litt teit å spørre om da jeg så bildet av masse glass, oppbevarer du dem i et mørkt og kjølig rom eller noen av dem er i fryseren? Med glass?

    1. Hei. Ingen spørsmål er teite😁 De står i kjøleskapet mitt med 1 cm olje på toppen av pestoen for holdbarhet opptil ett år. Håper det var et nyttig svar☺️

Svar på Helle Christiansen Avbryt svar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: