OPPSKRIFT: Ramsløksalt

Hver vår titter det opp grønne og vakre blader opp fra intet. Lukten av hvitløk brer seg om i bedet, det er da man skjønner at ramsløken har komt! Finn kurven og sank inn blader! Hva med å imponere gjestene med hjemmelaget ramsløkssalt?
Ingredienser:
  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 500 g flaksalt
  • ½ dl nøytral olje
Slik gjør du:
  1. Skyll og tørk ramsløkblader. Prøv å plukke små blader og fjern de groveste stilkene. Større blader gir en sterkere ramsløkssmak.
  2. Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré.
  3. Bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
  4. Forvarm stekeovnen til 100 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Smør blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Døren på ovnen må stå litt åpen og la saltet tørke til all fuktighet er borte, ca 7-8 timer.
  6. Voila! Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.

4 kommentarer til “OPPSKRIFT: Ramsløksalt”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: