Hver vår titter det opp grønne og vakre blader opp fra intet. Lukten av hvitløk brer seg om i bedet, det er da man skjønner at ramsløken har komt! Finn kurven og sank inn blader! Hva med å imponere gjestene med hjemmelaget ramsløkssalt?
Ingredienser:
- 200 g friske blader av ramsløk
- 500 g flaksalt
- ½ dl nøytral olje
Slik gjør du:
- Skyll og tørk ramsløkblader. Prøv å plukke små blader og fjern de groveste stilkene. Større blader gir en sterkere ramsløkssmak.
- Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré.
- Bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
- Forvarm stekeovnen til 100 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
- Smør blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Døren på ovnen må stå litt åpen og la saltet tørke til all fuktighet er borte, ca 7-8 timer.
- Voila! Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.

4 kommentarer til “OPPSKRIFT: Ramsløksalt”
[…] Oppskrift på ramsløkssalt HER […]
[…] Oppskrift på ramsløkssalt HER […]
Så morsomt å lese ! Ramsløk saltet har vel flere års holdbarhet ?
Hei! Det stemmer! Mitt holder i maaange år.