
Det er en luksus å ha holdbar gresskar i mange år. I tillegg er det utrolig godt ved siden av middagen. En ukjent delikatesse som virkelig bør få den oppmerksomheten den trenger. Det er også enklere enn du tror å sylte!
Vi kjøpte eddik 35% (som vi blandet til 7%), fersk ingefær og sukker. Så fikk jeg tak i noen tomme steriliserte syltetøyglass. Renslighet er viktig.
Slik gjør du
1.Bruk en stor gryte og kok opp 4 dl eddik, 4 dl vann og 800g sukker. Rør om. Tilsett så en eller to hele oppskjærte ingefær når laken koker.
2.Kutt så gresskaret i store terninger og helst i samme størrelse. Da må du først fjerne skall, frø og det myke rundt frøene. Vi bruker kun det faste gresskarkjøttet! Frøene kan du faktisk tørke og ta vare på til å dyrke neste års avling.
3.Når du har gjort ferdig rensingen og oppkappingen kan du legge gresskarene i gryta med det andre og la dem koke til de blir litt blanke. 5-6 minutter. Bruk gjerne en gaffel for å kjenne på konsistensen og bestem selv når du er fornøyd. Legg deretter en og en bit i de steriliserte glassene.
4.Etter gresskarbitene er i glass skrur du opp varmen på laken og koker ytterligere noen minutter. Hell dette så i glassene med gresskar, og så skru på lokket.
Ett kommentar til “OPPSKRIFT: Syltet gresskar”
[…] Oppskrift på syltet gresskar: HER […]