OPPSKRIFT: Syltet gresskar

Det er en luksus å ha holdbar gresskar i mange år. I tillegg er det utrolig godt ved siden av middagen. En ukjent delikatesse som virkelig bør få den oppmerksomheten den trenger. Det er også enklere enn du tror å sylte!

Vi kjøpte eddik 35% (som vi blandet til 7%), fersk ingefær og sukker. Så fikk jeg tak i noen tomme steriliserte syltetøyglass. Renslighet er viktig.

Slik gjør du

1.Bruk en stor gryte og kok opp 4 dl eddik, 4 dl vann og 800g sukker. Rør om. Tilsett så en eller to hele oppskjærte ingefær når laken koker.

2.Kutt så gresskaret i store terninger og helst i samme størrelse. Da må du først fjerne skall, frø og det myke rundt frøene. Vi bruker kun det faste gresskarkjøttet! Frøene kan du faktisk tørke og ta vare på til å dyrke neste års avling.

3.Når du har gjort ferdig rensingen og oppkappingen kan du legge gresskarene i gryta med det andre og la dem koke til de blir litt blanke. 5-6 minutter. Bruk gjerne en gaffel for å kjenne på konsistensen og bestem selv når du er fornøyd. Legg deretter en og en bit i de steriliserte glassene.

4.Etter gresskarbitene er i glass skrur du opp varmen på laken og koker ytterligere noen minutter. Hell dette så i glassene med gresskar, og så skru på lokket.


Ett kommentar til “OPPSKRIFT: Syltet gresskar”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: